Translate

fredag den 6. juli 2012

Bikiniens historie.

I 1913 begyndte bikinien sin rejse hvor den var mere en t-shirt og et par shorts, men den var to-delt for at forbedre svømningen til OL, for kvinder.



I 1930'erne og 40'erne begyndte bikinien at vise lidt mere hud. I forbindelse med andenverdens krigen på dette tidspunkt gøres der ikke det vilde ved bikinien men søm, skørter osv. bliver ihvertfald fjernet.



1946 springer bikinien som en atombombe. Den parisiske designer Jacques Heim debutterede med verdens mindste bikini, også omtalt som ''atomen''



Blot et år efter i 1947 bryder Louis Réard frem og designer en endnu mindre udgave af bikinien. Her bliver bikinien døbt til ''the bikini'' efter Bikini Atoll ved Stillehavet som afholdte den første atombombe test den 1 juli det forrige år. Her viser Micheline Bernardini bikinien frem.



I de tidlige 50'ere, viser bikinien sig frem i Europa mens Middelhavs- folket prøver at forbyde den. Réard får massere af ros og går aggresivt frem.



I 1957 viser Brigitte Bardot sig frem i bikinien i Cannes. Hollywood stjerner b.la. Marilyn Monroe følger efter. Et amerikansk dame magasin siger dog at ingen anstændig dame ville nænne at vise sig frem i sådan en sag.



De tidlige 60'ere. Her møder vi den første bond babe i en bikini. Ursula Andress kommer ud af havet iført en hvid-bæltet bikini i Sean Connerys første James Bond film. Samme år putter playboy endeligt en bikini på forsiden.



I 1983 optræder bikinien i en usædvanlig form, Princess Leia har den nu på som dragt i Star Wars, som har sat sit præg på udklædningen for Halloween i mange år efter :)


1988'erne her bliver bikinien væsentlig mindre og faktisk til en g-streng. I USA er der stadig storsalg af bikinien.



I 2010 går vi tilbage til retro bikinien og Eva Herzigova viser en retro læder bikini frem på Adriana Degreas Sao Paolo modeshow. Det er den første bikini som kan gå for et outfit, hvis man har kroppen til det vel og mærket. ;)


Og i dag har vi et utal af forskellige bikinier, men jeg vil vove og påstå at 1940 bikini modellen er kommet for at blive her i 2012 og hvem ved hvor langt frem?! 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar